Nieuw onderzoek toont aan: antidepressiva werken echt

TU Delft ontwikkelt virtuele coach voor patiënten met PTSS.
23 februari 2018
Virtual Reality helpt bij psychose en angststoornis
1 maart 2018
Toon alles

Nieuw onderzoek toont aan: antidepressiva werken echt

Antidepressivum helpt wel degelijk tegen een depressie. Dat concluderen Britse onderzoekers naar aanleiding van een grootschalig onderzoek. De wetenschappers denken dat hiermee een einde komt aan het langdurige gesteggel over de werking van de medicijnen.

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat alle soorten antidepressivapillen een derde tot twee keer zoveel effect hadden op de symptomen dan placebopillen.  Door middel van dit onderzoek hopen veel dokters dat er een einde komt aan de discussie op dit gebied. Er was altijd veel twijfel op dit gebied als het ging om placebopillen en antidepressivapillen.

Ruim een miljoen mensen in Nederland slikten in 2016 antidepressiva, waarvan het gemiddelde gebruik rond de zes maanden ligt. Ongeveer 20 procent van de volwassenen in Nederland krijgt in zijn leven last van de aandoening.

Het volledige artikel en het filmpje vind je op hier.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten