Welk social media platform heeft de slechtste invloed op mensen?

Bewuster eten door mindfulness
17 juli 2017
9 alledaagse tips om stres tegen te gaan!
22 februari 2018
Toon alles

Welk social media platform heeft de slechtste invloed op mensen?

Steeds meer mensen maken gebruik van social media. Er zijn dan ook erg veel social media platformen waar je gebruik van kan maken. Zo heb je Twitter, Facebook, Instagram etc. Social media kan erg leuk zijn, maar het kan ook een slechte invloed op mensen zijn. Zo kan het erg verslavend zijn en kan het zorgen voor slaaptekort.

Onderzoek

Britse onderzoekers hebben onderzoek gedaan naar de verschillende platformen. Ze hebben aan 1.479 verschillende jongeren gevraagd wat zij er van vinden. Uit het onderzoek blijkt dat Instagram de slechtste invloed heeft, gevolgd door Snapchat. Het blijkt dat deze 2 apps de meeste invloed hebben op dingen zoals angst, eenzaamheid en maatschappelijke participatie.

Oorzaak

Mensen kunnen zich er alleen door voelen omdat je op deze 2 platformen vooral de dingen ziet die leuk zijn, en die mensen doen. Als jij dan niets aan het doen bent, kan je je alleen voelen en/of kan je je ook een beetje depressief gaan voelen. Het valt wel op dat de 2 slechtst scorende platformen gebaseerd zijn op het plaatsten en versturen van foto’s en/of video’s.

De beste scorende platformen waren YouTube en Twitter.

Social media kan natuurlijk erg leuk zijn, maar probeer er niet al te veel waarde aan te hechten, en haal het positieve er uit!

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten