Social Media kan een factor spelen bij een depressie

Feiten en fabels depressie
12 mei 2017
Toon alles

Social Media kan een factor spelen bij een depressie

Social Media is de laatste jaren erg belangrijk voor mensen geworden. Vooral voor jongeren. Veel jongeren besteden een groot deel van hun tijd aan social media. Het gebruik van social media kan erg leuk zijn, maar het kan ook erg grote nadelen hebben en een invloed op je leven.

Slaaptekort

Om te beginnen kan social media er voor zorgen dat je slaaptekort krijgt. Veel mensen zitten in de avond nog op het internet, terwijl ze eigenlijk moeten slapen. Als je je telefoon of tablet niet weg kan leggen, kan het zijn dat je tot de late uren in de nacht nog op het internet zit.

Negatief zelfbeeld

Social media kan ervoor zorgen dat je een negatief zelfbeeld van jezelf krijgt. Je ziet wat andere mensen doen en hoe leuk alles is, en misschien zou jij dat ook wel erg graag willen, maar kan dat helemaal niet. Dit kan ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt alsof je niet genoeg doet en dat jouw leven saai is. Het kan ook zo zijn dat je gaat denken alsof je minder sociaal bent met andere mensen.

Oplossingen

Er zijn genoeg oplossingen om hier vanaf te komen. Je kan er met mensen over praten en die kunnen je helpen. Het is niet de bedoeling om helemaal te stoppen met social media, want dan kan je het niet overwinnen. Je kan wel proberen om minder tijd aan het internet te besteden. Zo kan je er minder beïnvloed door raken. Probeer het positieve uit social media te halen. Het kan namelijk ook erg leuk zijn!

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten