Van je angststoornis af dankzij Virtual Reality
14 juli 2017
Welk social media platform heeft de slechtste invloed op mensen?
20 juli 2017
Toon alles

Bewuster eten door mindfulness

Mindfulness is een aandachtstraining die je kan doen en het wordt door steeds meer mensen gedaan. Deze training kan ervoor zorgen dat je bewuster word van je gehele levenservaring. Je gaat steeds meer over dingen nadenken. Je denkt dan bij jezelf wat de gevolgen kunnen zijn als je iets doet. Je gaat niet zomaar dingen doen zonder er bij na te denken. Je zet de automatische piloot uit. Dit kan ervoor zorgen dat je dingen anders gaat doen. Zo kan dat dus ook de manier van eten zijn.

Eten is voor vele mensen een gewoonte. Mensen denken er niet bij na wat ze te eten en pakken gewoon wat lekker is of waar ze zin in hebben. Dit kunnen dus ook ongezonde en/of vette dingen zijn. Als je die dingen constant blijft eten, kan dat een gewoonte worden. Het is niet goed voor je als je een gewoonte maakt van ongezonde en/of vette dingen eet.

Als je dus aan mindfulness doet, kan het er ook voor zorgen dat je bewuster of je eten gaat nadenken. Als je op het punt staat een stuk chocola te pakken, en je gaat er over nadenken of dit nou wel echt goed is, kan het zijn dat je die chocola toch terug legt. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken dat een appel een beter alternatief is. Mindfulness zorgt er dus voor dat je bewuster gaat nadenken over wat je gaat eten, wat erg positief kan uitpakken! Mindfulness gaat natuurlijk niet alleen over eten. Het kan ook over andere dingetjes gaan.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten