Van je angststoornis af dankzij Virtual Reality

Hoe kom je het beste van een verslaving af?
13 juli 2017
Bewuster eten door mindfulness
17 juli 2017
Toon alles

Van je angststoornis af dankzij Virtual Reality

Virtual Reality is pas net op de markt, maar het heeft al laten zien dat het voor erg veel gebruikt kan worden. Virtual Reality is een door een computer gegenereerde wereld die je door een Virtual Reality bril kan zien. De bril is een soort headset met een scherm voor je ogen. Als je dit op hebt lijkt het net alsof je je in een andere wereld bevindt. Het blijkt dat Virtual Reality (VR) je erg kan helpen met angsten te overwinnen.

Om je angsten te overwinnen, is het volgens de kenners het beste om je angsten onder ogen te zien. De ‘exposure-techniek’. Hierbij confronteer je jezelf met je angsten. Als je dat aankan, kan het zijn dat je al een stukje minder bang bent voor hetgeen waar je bang voor was.

Het voordeel aan de VR wereld en bril is dat de wereld niet echt is. Dit kan het makkelijker maken om de confrontatie aan te gaan en het rustig op te bouwen en het uiteindelijk in de echte wereld te proberen. Zo heb je bijvoorbeeld het benaderen van mensen in het echt. Sommige mensen vinden dat erg spannend en eng, maar kunnen doormiddel van VR het alvast oefenen, zonder echte mensen te confronteren.

Er zijn al verschillende soorten bedrijven die diensten aanbieden waarbij je VR kan gebruiken.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten