Hoe kom je het beste van een verslaving af?

Zomerdip
7 juli 2017
Van je angststoornis af dankzij Virtual Reality
14 juli 2017
Toon alles

Hoe kom je het beste van een verslaving af?

Er zijn veel methodes hoe je van een verslaving af kan komen / afkicken. Maar dit hangt ook af van de verslaving die je hebt. Je hebt verschillende soorten verslavingen:

  • Gokverslaving
  • Drugsverslaving
  • Drankverslaving
  • Internetverslaving

Je hebt nog veel meer verslavingen, maar dit zijn de meest voorkomende.

Een verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is. Hij/zij is dat zodanig dat deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los gelaten kan worden. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten. Als het lichaam deze stof of gewoonte dan moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden.

Als je van een verslaving af wilt komen, heb je er verschillende methodes voor. Je kan het bijvoorbeeld zelf proberen. Deze methode is vaak niet zo succesvol. Dit omdat mensen snel terugvallen naar hetgeen waar ze verslaafd aan zijn.

Een andere methode is naar een kliniek. Als je naar een kliniek gaat, kan je met mensen praten over je verslaving. Dit kan erg helpen bij het afkicken van een verslaving. Als het erg slecht met je gaat, kan je soms ook overnachten in een kliniek. Dit gebeurt alleen als je echt niet zonder hetgeen kan waar je aan verslaafd bent.

Ook moet je zorgen dat je omgeving ook niet teveel triggers heeft. Als er namelijk geen triggers zijn, heb je minder de neiging om te doen waar je verslaafd aan bent.

Het is al goed dat je van je verslaving af probeert te komen, en al helemaal als je jezelf er vol voor inzet en alles er aan doet om er van af te komen. Zo kom je er wel!

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten