Burn-out komt steeds vaker voor bij jongeren

Omgaan met een burn out van een ander
12 mei 2017
5 tekenen die aangeven dat een burn-out op de loer ligt!
26 februari 2018
Toon alles

Burn-out komt steeds vaker voor bij jongeren

Steeds meer kinderen en jongeren kampen met een burn-out. Een burn-out is een psychologische term die je het gevoel geeft dat je opgebrand bent. Je hebt geen energie meer en nergens meer zin in. Als je dan teveel met werk en/of school bezig bent, kun je erg in de stress raken.

Kinderen en jongeren lijden steeds meer onder een burn-out. De symptomen van een burn-out zijn:

  • Snel prikkelbaar en agressief
  • Slecht slapen
  • Mindere resultaten op school
  • Angsten
  • Veel piekeren
  • Geen zin om dingen te doen
  • Erg moe zijn

De reden waarom steeds meer jongeren kampen met een burn-out heeft verschillende oorzaken. Eentje daarvan is dat jongeren het gewoon erg druk hebben. Naast hun school en huiswerk, hebben ze ook nog erg veel andere dingen in de planning staan. Denk dan aan sporten of een bijbaantje. Als je dit allemaal op 1 dag heb, zonder een beetje bij te komen, kan dat erg belastend zijn. Helemaal voor jongeren mensen.

Social Media kan ook een grote invloed hebben op jongeren. Veel jongeren vinden Social Media erg belangrijk. Ze willen daar alles perfect op doen, wat voor veel druk kan zorgen.

Privéproblemen kunnen ook een oorzaak zijn van een burn-out. Denk dan aan een scheiding van ouders, overlijden van een familielid of een relatiebreuk.

De gevolgen van een burn-out kunnen best problematisch zijn. Zo kunnen sommige jongeren het helemaal niet meer opbrengen om naar school te gaan of andere dingen te doen. Ze zijn dan te moe of kunnen het mentaal niet opbrengen.

Het beste wat je kan doen bij een burn-out is om uit te rusten en je huisarts te raadplegen.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten