Feiten en fabels depressie
12 mei 2017
Hoe kom je het beste van een verslaving af?
13 juli 2017
Toon alles

Zomerdip

De zomer is aangebroken! Genoeg reden om vrolijk te zijn. Net als de mensen in jouw omgeving. Iedereen gaat leuke dingen doen, zoals naar het strand of lekker op het terras zitten. Maar jij hebt nergens zin in. Hoe komt dat nou toch?

Veel mensen zien de zomer als de beste tijd van het jaar. Je moet hier optimaal van genieten. Je hebt alle omstandigheden die kunnen leiden tot een leuke tijd. Vrienden vragen of je iets komt doen, maar je hebt daar eigenlijk geen zin in. Er wordt meteen gevraagd waarom niet. Iedereen heeft toch zin om iets te gaan doen als het lekker weer is?

Dit is het gevoel wat wordt afgegeven wat mensen niet fijn vinden. Ze gaan er een naar gevoel bij krijgen en denken dat ze veel anders zijn dan de andere. Dit kan een negatief zelfbeeld ontwaken.

Het kan ook zo zijn dat je in een dip komt omdat je het gevoel hebt dat je te weinig doet, ook al heb je redelijk wat tijd gedood met activiteiten. Als je het gevoel krijgt dat je niet genoeg geniet, kan je jezelf gaan beschuldigen of aan jezelf twijfelen.

Hoe los je een zomerdip op? Probeer je niet te veel aan te trekken van de rest. Je moet gewoon doen waar je lekker zin in hebt. Is dat binnen een boek lezen? Dan doe je dat! En als het iets anders is wat je leuk vind dan doe je dat gewoon!

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten