Omgaan met een burn out van een ander

Sophie Hilbrand open over heftige burnout: “Ik was helemaal op, ik kon niet meer”
10 april 2017
Burn-out komt steeds vaker voor bij jongeren
10 juli 2017
Toon alles

Omgaan met een burn out van een ander

Op internet is er veel te vinden over een mensen met een burn out, maar vaak is dat gericht op de mensen die een burn out hebben. Een burn out heb je niet alleen. Het kan moeilijk zijn voor partners, familieleden of vrienden om met iemand om te gaan die een burn out heeft. Het is moeilijk om toe te kijken hoe iemand het moeilijk heeft met een burn out. Je wilt graag helpen maar je hebt het gevoel dat dat niet gaat. Maar voor de omgeving is het belangrijk om te weten dat zij juist een ondersteunende rol spelen in een proces van een burn out.

Wat kun je doen om iemand te helpen

Je kan een aantal dingen doen om iemand te helpen bij een burn out. Je kan bijvoorbeeld zorgen voor een rustige of een ontspannende omgeven. Ook kan je een wandeling maken zodat diegene even tot rust kan komen. Probeer niet te kritisch te zijn, oordeel en veroordeel ook niet.  Je kan ook adviseren dat diegene op zoek moet gaan naar professionele hulp zodat hij/zij kan geholpen worden waar dat nodig is.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten