Top 10 verslavende drugs

de nieuwe schijf van vijf
De nieuwe Schijf van Vijf
29 maart 2016
depressie door social media is het mogelijk
Depressie door social media
29 maart 2016
Toon alles

Top 10 verslavende drugs

heroine is meest verslavende drugs

Wat is de meest verslavende drugs?

Welke drugs zijn het meest verslavend? Dat vroeg de onderzoeker David Nutt zich ook af en is daarom gaan kijken wat de meest verslavende drugs is. Kun je gewoon een keer blowen zonder dat je geld moet gaan stelen om je drugs te bekostigen? Is het veilig om een keer cocaïne te gebruiken of kan je dan gelijk niet meer zonder? David Nutt heeft ervoor gezorgd dat je nu goed geïnformeerd bent over de verschillende gezondheidsrisico’s van diverse soorten drugs.

Lees ook: 1 miljoen Oxazepam gebruikers

20 soorten drugs

Voor het onderzoek zijn onafhankelijke experts op het gebied van drugs en drugsverslaving ingezet. De experts zijn opgedeeld in 2 groepen die elk de verschillende drugs in moest delen op verslavingsgevoeligheid en op het feit hoeveel schade de drugs kan veroorzaken bij iemand. De experts deelden 20 verschillende soorten drugs in op deze 2 criteria.
Volgens de experts zijn er 3 factoren die invloed hebben op hoe verslavend een middel kan zijn.
– hoeveel genot brengt het middel
– hoe afhankelijk is je lichaam van het middel
– hoe afhankelijk is je geest van het middel

De 20 verschillende soorten drugs werden hierop beoordeeld met een score tussen de 0 en 3. Uit deze beoordeling is een top 10 van meest verslavende drugs ontstaan.

wat is de meest verslavende drugs top 10

Heroïne meest verslavend

Met stip bovenaan staat heroïne. Heroïne komt uit het onderzoek als meest verslavende drugs. Deze drug zou je het meeste genot brengen en zowel lichamelijk als psychisch zou je het snelste toegeven aan heroïne. Verder is er in het onderzoek geen rekening gehouden met legale of illegale drugs. Zo staan sigaretten namelijk op nummer 3 in het onderzoek en staat alcohol op een 6e plaats. Verrassend om te zien is dat bijvoorbeeld LSD en cannabis niet in de top 10 voorkomen. Dit zijn volgens het onderzoek minder verslavende drugssoorten dan de drugs in de top 10.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten