Te veel antidepressiva door artsen

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Slecht begeleid bij psychische klachten
18 maart 2016
nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Alternatief antidepressiva tijdens zwangerschap
22 maart 2016
Toon alles

Te veel antidepressiva door artsen

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health

Te vaak en te veel antidepressiva

Artsen houden zich slecht aan de richtlijn voor het voorschrijven van antidepressiva aan kinderen en tieners met een depressie. Dat blijkt uit een vrijdag verschenen onderzoek van de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de afdeling Farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen, waar Nu.nl over schrijft.

Startdosering te hoog

Volgens de onderzoekers krijgt minder dan 1 op de 5 jongeren bij aanvang van de medicatie het juiste middel voorgeschreven. Ook is de voorgeschreven startdosering vaak hoger dan aanbevolen. Zo kreeg meer dan de helft van de onderzochte tieners de startdosis van een volwassene voorgeschreven.

In Nederland gebruiken ongeveer 10.000 jongeren tot 18 jaar oud antidepressiva. Volgens de richtlijn zou medicatie alleen voorgeschreven moeten worden aan jongeren die lijden aan een ernstige depressie.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten