EMDR bij kinderen met hartziekten

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Veel Nederlanders met slaapproblemen
17 maart 2016
nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Slecht begeleid bij psychische klachten
18 maart 2016
Toon alles

EMDR bij kinderen met hartziekten

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health

Speciale therapie

Het Erasmus MC-Sophia gaat onderzoeken of een speciale vorm van therapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, ofwel EMDR bij kinderen kan helpen bij de verwerking van trauma’s die kunnen ontstaan na hartoperaties. In totaal onderzoekt het ziekenhuis bij 458 kinderen tussen de zes en zestien jaar oud met een posttraumatische stressstoornis, het effect van deze therapie, schrijft het AD dinsdag.

EMDR bij kinderen

In Nederland worden bijna 1400 kinderen per jaar geboren met een hartafwijking. Ongeveer 1 op de 10 kinderen krijgt, na ingreep of ziekenhuisopname, last van PTSS. Bijna een op de drie heeft verhoogde PTSS klachten. Bij de EMDR therapie moeten patiënten aan hun trauma denken, terwijl ze tegelijkertijd ritmische oogbewegingen maken. De therapie werkt sneller en is minder belastend dan de gedragstherapie die normaal wordt toegepast bij patiënten.

Voor het onderzoek is subsidie verstrekt door Stichting Hartekind, het Innovatiefonds voor Zorgverzekeraars en de Vereniging EMDR Nederland, omdat nog weinig onderzoek wordt gedaan naar het effect van de therapie.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten