Burn out risico bij bedrijven

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Managers ervaren meer stress
13 januari 2016
zelfmoordpoging doelman colombia
Zelfmoordpoging doelman Colombia
16 januari 2016
Toon alles

Burn out risico bij bedrijven

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health

Werknemers in Leiden en de Duin- en Bollenstreek rapporteren bovengemiddeld vaak dat zij last hebben van een burn out. Uit de Arbeidsmonitor 2014 van TNO in Leiden blijkt dat ruim 13 procent van de werknemers in de regio in dat jaar burn out klachten meldden. Dit komt voort uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden die de kennisorganisatie bijhoudt zo meldt het Leidsch Dagblad.

Burn out risico

In veel opzichten is de regio Holland Rijnland met zijn 217.000 werkenden een gemiddelde regio. Ze werken bijna 33 uur per week, ruim driekwart van hen doet dit in vast dienstverband. Ze forensen dagelijks 53 minuten en werken anderhalf uur thuis. Dat komt ongeveer overeen met het landelijke gemiddelde. Wel liet bijna een derde van de werknemers in de enquête van TNO noteren te vrezen voor baanverlies. Tien procent zegt zo hard te werken, dat zij vrienden en familie verwaarlozen. Daarmee scoren Leiden en de Bollenstreek niet heel anders dan andere regio’s, maar zit de regio toch aan de hoge kant. Alleen burn out springt er echt bovenuit, blijkt uit de Arbeidsmonitor.

Ziekteverzuim

Bij TNO was gistermiddag niemand beschikbaar voor een toelichting, maar uit het rapport Regio in Beeld 2015 Holland Rijnland van uitkeringsinstantie UWV blijkt dat de sectoren met veel arbeidsongevallen, zoals meubelfabrieken en bedrijven die machines en apparaten installeren, hier weinig voorkomen. Ziekteverzuim hangt ook samen met opleidingsniveau; met 34 procent hoger opgeleiden steekt de regio vijf procent boven het landelijke gemiddelde uit.

Daarentegen telt de regio veel burn out gevoelige sectoren: onderwijs, zorg en welzijn en horeca. Mensen in deze sectoren ervaren hun werk soms als emotioneel zwaar en voelen zich verantwoordelijk.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten