Managers ervaren meer stress

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Chantal Janzen zoekt ook hulp
13 januari 2016
nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Burn out risico bij bedrijven
15 januari 2016
Toon alles

Managers ervaren meer stress

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health

Van managers wordt in toenemende mate verwacht dat zij altijd bereikbaar zijn. Managers ervaren hierdoor steeds meer stress en werken per jaar 29 extra dagen. Dit blijkt uit onderzoek van het Chartered Management Institute (CMI) onder 1.574 Britse managers. Maar liefst 92% van de managers geeft aan meer uren te draaien dan het aantal uren waarvoor zij zijn aangenomen.  Executive People maakte een samenvatting van het rapport.

Dagelijks één uur extra werken

Managers ervaren meer stress door ‘always on’ cultuur. 77% van de managers geeft aan per dag tenminste één uur extra besteden aan werk. Dit komt op jaarbasis neer op 29 extra werkdagen. Dit is meer dan het totaal aantal vakantiedagen dat een manager gemiddeld opneemt, namelijk 28. 10% van de managers geeft aan zelfs drie uur per dag extra te werk.

Ruim de helft van de managers (54%) geeft aan dat deze extra werkuren leiden tot meer stress. Managers geven aan vooral minder tijd te hebben te hebben voor ontspanning, sporten en sociaal contact. Ook melden managers meer klachten te ervaren als hoofdpijn, irritatie en slapeloosheid. CMI stelt dat dit vroege tekenen zijn van geestelijke problemen en potentiële burnouts.

Stress zet gezondheid onder druk

“Er is niets mis met hard werken, maar hiervoor moet je wel ondersteund worden”, zegt Ann Francke, chief executive van CMI. “Managers die niet over de professionele vaardigheden beschikken om goed om te gaan met de oorzaken van een burnout vormen een bedreiging voor hun eigen gezondheid en die van anderen op de werkvloer.” Francke voegt hieraan toe: “Ook de productiviteit zal in toenemende mate onder druk komen te staan, tenzij werkgevers hun managers trainen overbelasting te voorkomen en de noodzakelijke balans tussen werk en privé bewaken.”

De managers ervaren meer stress, maar de meeste managers zijn wel tevreden over hun baan. Ruim tweederde (67%) van de managers zijn tevreden met hun huidige baan. Dit is 12% meer dan in 2012. In 2007, kort voor de financiële crisis, lag dit percentage op 62%.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten