tips hoe om te gaan met
Tips bij PTSS
18 december 2015
het brein op de proef gesteld eric vermetten
Het brein op de proef gesteld
21 januari 2016
Toon alles

PTSS Zelftest

ptss zelftest

Wat doet de PTSS Zelftest?

De PTSS Zelftest kan je helpen om vast te stellen dat je te maken hebt met PTSS. Op de pagina “Wat is PTSS?” kun je lezen over de kenmerken van PTSS. Slecht slapen, angst en woede zijn er maar een paar die voorkomen bij mensen bij wie de diagnose is gesteld. Soms maken mensen zeer ingrijpende gebeurtenissen mee, zoals in een levensbedreigende situatie terecht komen door een ramp, een ernstig ongeluk of een brand; bedreigd of aangevallen worden; aangerand of verkracht worden; zien dat iemand vermoord wordt, of dood is, of ernstig gewond is; of horen dat er iets afschuwelijks is gebeurd met iemand die u na aan het hart ligt.

In samenwerking met Psytrec is deze test opgezet. De PTSS Zelftest bevat 10 vragen welke je helpen bij het inschatten of jijzelf (mogelijk) ook PTSS hebt.

Hoe werkt de PTSS Zelftest?

Bekijk de onderstaande reacties die soms ontstaan na een traumatische gebeurtenis. Deze vragenlijst gaat over jouw persoonlijke reactie op de traumatische gebeurtenis die je hebt meegemaakt. Vink het vakje aan als je tenminste 2 maal in de afgelopen week een van de reacties hebt ondervonden.

Score PTSS Zelftest

Heb je na de test 6 of meer van de onderstaande vragen aangevinkt? Dan heb je mogelijk last van een posttraumatische stress stoornis ofwel PTSS. Als dat het geval is, vul dan gelijk het formulier in. Psytrec neemt dan binnen 5 werkdagen contact met je op om je verder te helpen.

Vink aan wat voor jou van toepassing is.

PTSS Zelftest + contact v2
:
Bezig met versturen

 

De vragen van de zelftest zijn afkomstig van de Trauma Screening Questionnaire. Zie : Brewin, C.R., Rose, S., Andrews, B., Green, J., Tata, P., McEvedy, C., Turner, S., and Foa, E.B. (2002). Brief screening instrument for post-traumatic stress disorder. The British Journal of Psychiatry, 181, 158-162. Vertaling: M.Olff.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten