Raymond van Barneveld over zijn depressie

nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
E-health enorm populair in Nederland
29 december 2015
nieuws ptss depressie verslaving burn out stress angst E-mental health
Verslaafd aan kijkcijfers
31 december 2015
Toon alles

Raymond van Barneveld over zijn depressie

raymond van barneveld depressie

Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld verkeerde sinds begin 2014 weer in goede vorm. Op het invitatietoernooi kwam hij overtuigend voor de dag en wist aan het eind van de periode de tweede positie te bezetten in de eindstand. In de finale straalde van Barneveld ook veel rust en zelfvertrouwen uit. Na zijn zege onthulde van Barneveld aan ESPN dat hij zijn ommekeer onder andere aan therapie te danken heeft.

Lees ook: De levenslessen van Stefan Groothuis

Raymond van Barneveld

“Ik was vaak depressief en ben hiervoor in therapie geweest. Ik zat niet lekker in mijn vel. Als ik op het podium was, dacht ik: Nee! Ik was niet meer gelukkig met mijn manier van leven. Elke week was ik maar aan het spelen. Het werd een soort automatisme, ik had er geen plezier meer in. Zelf als mijn naam op de televisie werd genoemd, vond ik het niet leuk meer.

“In januari 2014 besloot ik er wat aan te doen. Ik wilde het op een andere manier aanpakken, zoals ik dat jaren geleden deed. Ik zei tegen mezelf: Ray, je hebt helemaal geen slecht leven. Iedereen wil in jouw voetsporen treden, iedereen wil Raymond van Barneveld zijn. Ik zocht hulp en kreeg therapie. Daar zeiden ze tegen mij: Ray, je bent fantastisch. Je bent een geweldige speler, je kan het. Toen dacht ik: Kan ik dat? Dit bracht de ommekeer.”

Vanavond speelt Raymond van Barneveld om 20:00 uur in de PDC WK Darts tegen landgenoot Michael van Gerwen. Kijk live mee op RTL7!

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je RTL Darts op Facebook via Facebook.com/dartsop7 of Twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het PDC WK Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/live). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op de website.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten