defensie zorgplicht geschonden
Defensie schond zorgplicht veteraan
14 december 2015
ptss zelftest
PTSS Zelftest
5 januari 2016
Toon alles

Tips bij PTSS

tips hoe om te gaan met

Voor naasten van iemand met PTSS

Leven met PTSS is voor de persoon zelf al erg moeilijk, maar ook op de naasten van deze persoon heeft deze aandoening een behoorlijke impact. Het is belangrijk om hiermee bewust mee om te gaan. Zie hieronder enkele tips.

Kennis en voorlichting

Probeer je kennis van PTSS te vergroten zodat je bekend raakt met de mogelijke gevolgen op deze manier leer je beter met de nieuwe situatie omgaan.

Hulp bieden

Vraag waar je iemand met PTSS bij kunt helpen. Soms moet je betrokken zijn, soms is het goed om juist afstand te nemen. Maak wel duidelijk waar je grenzen liggen.

Contact met lotgenoten

Kom in contact met lotgenoten en praat met mensen in vergelijkbare situaties. Mentaalgezond.nl biedt ook hiervoor een eigen gesloten forum.

Sociaal actief

Personen met PTSS vermijden bepaalde activiteiten en situaties. Hierdoor kan deze persoon in een sociaal isolement belanden. Als naasten of betrokkenen is het daarom belangrijk om hier niet in mee te gaan. Contact houden met vrienden en familie en zorgen voor plezier en ontspanning is belangrijk.

De behandeling

Mensen met PTSS betrekken naast niet graag bij de behandeling. Informatie over de behandeling kan goed helpen bij begrip en omgang met de situatie. Daarnaast zijn er veel behandelaars die voorlichtingsbijeenkomsten organiseren voor naasten en familieleden.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten