Betalingsproblemen door hoge zorgkosten

uitgaven psychische zorg Nederland
Relatief veel geld aan psychische zorg
6 december 2015
zorgtoeslag ontvangen
Zorgtoeslag. Ja of nee?
9 december 2015
Toon alles

Betalingsproblemen door hoge zorgkosten

betalingsproblemen zorgkosten

Hoge zorgkosten en te hoge vaste lasten worden door consumenten twee keer zo vaak genoemd als oorzaak van de betalingsproblemen dan 3 jaar geleden. In 2012 noemde 10% van de consumenten met betalingsachterstanden hoge zorgkosten als reden. Het Nibud heeft gisteren bekend gemaakt dat dit nu 22% is.

Betalingsachterstanden

1 op de 5 huishoudens heeft dusdanige achterstanden dat er sprake is van betalingsproblemen. 2 op de 5 huishoudens loopt achter met zijn betalingen. De top 3 oorzaken van een betalingsachterstand in 2015 zijn:

1. Mijn vaste lasten zijn te hoog (27%)
2. Als gevolg van inkomensdaling (26%)
3. Ik had te hoge zorgkosten (22%)

Minder vaak rood

De Nederlander gaat over het algemeen wel beter met zijn geld om dan 10 jaar geleden. De helft van de huishoudens staat nooit rood terwijl dat in 2005 nog maar 36% was.

5 tips om het beter te doen

1. Check vaker je banksaldo
2. Zet vaker je uitgaven op een rij
3. Werk vaker je administratie bij
4. Koop minder vaak iets waar je geen geld voor hebt
5. Maak vaker een begroting

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten