stil gedicht militair ptss
Stil (gedicht)
16 september 2015
trofeeën kast gedicht militair
Trofeeën kast (gedicht)
28 november 2015
Toon alles

Letten op jezelf

letten op jezelf bij PTSS

Gek werd ik er van, om me heen kijken en letten op de omgeving, zoeken naar vluchtwegen en naar mogelijke gevaren. Ik ging mezelf eens een tijdje voornemen om eens op mezelf te letten, wat merk je nou aan jezelf? Letten op jezelf kan je veel leren. Lichamelijke reacties, gevoel en gedachten. Even een tijdje wat dichter bij jezelf in plaats van om je heen. Het blijkt dat het toch een hoop energie vergt van jezelf, een stukje fietsen levert de dag later pijn aan je nek op van het voortdurend om je heen kijken, er is een voortdurend gevoel van angst wat een beklemmend gevoel op de borst geeft en daardoor knijp je ook wat harder in je stuur. Ook krijg je het gevoel in je hele lichaam wat je wel eens hebt in je voet als je voet slaapt.

Snel prikkelbaar

Ik merk de laatste tijd dat ik datzelfde gevoel bijna altijd in mijn hoofd heb. Je bent daardoor heel erg prikkelbaar en zegt snel dingen die op je hart liggen. Soms is dit ook wel eens goed, een mooi voorbeeld hiervan is een confrontatie van 2 voorzitters van 2 verschillende vakbonden die elkaar in de haren vliegen op social media. Ik kan hier nu heel slecht tegen en vind hier dan ook wat van. Een aantal jaren geleden interesseerde mij dit niets en zou dit langs mij heen zijn gegaan maar nu volgde hier een bericht op en kreeg van een van de voorzitters een bericht terug. Dit leidde uiteindelijk tot een telefoongesprek waarin ik de persoon mijn mening hierover vertelde. Zeker in deze tijden waarin overleg vastloopt en een akkoord nog lang niet in zicht is vind ik persoonlijk dat zoiets niet kan en dat ik alleen maar meer kwaad doet dan goed. Gevolg: een dank voor de positief opbouwende kritiek.

Kwaad en gefrustreerd

Jammer genoeg is dit maar een klein deel en pakt het grootste deel anders uit. Dit loopt helaas op frustratie uit en dan niet alleen voor de ander maar vooral voor jezelf. Vaak ben je ook zo kwaad en gefrustreerd dat je zoiets hebt van dit kan ik beter voor mezelf houden anders loopt het uit op een conflict. Gelukkig zijn dit de situaties die je dan nog wel onder controle hebt en enigszins kunt overzien of situaties waarin je partner je even aan je nekvel trekt en zegt van stop tot hier en niet verder (dat heb je echt even nodig). Maar heel soms grijpt je partner mis en ben je er vandoor en loopt het uit op een conflict waarbij je iemand helemaal verrot scheld en eens even de waarheid zegt.

De laatste weken merk ik wel aan mezelf dat ik wel steeds meer de emotionele kant op begin te gaan. De jankbuien komen vaker en heftiger, waarom weet ik niet maar ik laat het maar lekker gaan. Zo kan ik ook lekker naar muziek luisteren en gewoon spontaan in janken uitbarsten.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten