hart vaatziekten ptss
Meer kans op hart- en vaatziekten na trauma
24 augustus 2014
ptss: een paar weken verder verhaal
PTSS: een paar weken verder
10 maart 2015
Toon alles

Even voorstellen: Stephan

Stephan vertelt over zijn ptss

Wat ik heb meegemaakt

Hallo, ik wil mezelf als nieuwkomer even voorstellen. Ik ben Stephan. Ik heb mezelf aangemeld omdat ik als militair net heel actief in het militaire geestelijke gezondheidszorg traject zit. Afgelopen Kerst ben ik ingestort na een periode van continu hard werken en het zien overlijden van mijn laatste oma. De laatste jaren heb ik als militair het nodige voor mijn kiezen gehad, uitzending in Bosnië in 1992-1993 en een ongeluk waarbij mijn groep betrokken was op de A2 en waarbij 1 dodelijk slachtoffer te betreuren was. Hier ben ik zelf ook ter plaatse geweest. Als laatste ben ik actief werkzaam geweest bij het identificatieproces van MH17. Ik sliep de laatste jaren behoorlijk slecht en stortte mezelf eigenlijk alleen maar op het werk en op het sporten, achteraf bleek dit te zijn als uitvlucht.

PTSS?

Ik ben sinds kort onder behandeling en zowel de psychiater als de dokter hebben nu al een aantal malen de term PTSS laten vallen. Ik heb hier al een aantal keer vragen over gesteld maar ik krijg er geen concreet antwoord op (nog niet). Ik snap dit ook wel aangezien ik nog maar zo kort in het traject zit, maar het zet me wel aan het denken. Zeker als ik ga bekijken en hoor van omgeving hoe men mij ziet op dit ogenblik: slecht slapen, kort lontje, veel werken/sporten.

Veel vragen

Zelf heb ik veel last gehad van flash backs. Sinds de behandeling is gestart heb ik medicatie gehad waardoor veel onderdrukt wordt. Zo ook de flash backs, waardoor ik beter slaap. De medicatie die ik heb wijst ook in de richting van PTSS, de term komt in bijna elke bijsluiter voor. Aangezien je thuis zit en ook het weer de afgelopen weken niet echt heeft meegewerkt zet het je wel aan het denken. Hoe moet dit straks verder als het straks vastgesteld wordt? Welke invloed gaat dit op mij hebben? En op mijn gezin? En op mijn omgeving? Zo kan ik nog wel wat meer vragen opnoemen. Gelukkig heb ik via het veteraneninstituut deze site gevonden zodat ik hier rustig kan zoeken en kan gaan lezen en hopelijk een hoop vragen die ik heb beantwoord kan krijgen.

Laat je reactie achter
Interessant? Deel het met je vrienden!

Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten